Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg filetów z pangi
mąka
sól
3 cebule
4 łyżki koncentartu pomidorowego
2 szkl. wody
1/2 szkl. octu
5-6 łyżek cukru
pieprz
ziele angielskie
ketchup 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po żydowsku

Filet kroimy w kawałki i przyprawiamy, obtaczamy w mące jajku bułce i smażymy. cebulę kroimy w paski i szklimy na oleju. Do zalewy dodajemy cebulę keczup oraz koncentrat. układamy na przemian filety i zalewa. ryba najlepiej smakuje 3 dni po przyrządzeniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak