Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona panga w zalewie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 1 kg
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko do panierki
mąka do panierki
Zalewa:
woda 1,5 litra
ocet 3/4 szklanki
cukier 8 dag
sól 5 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
czosnek 1 ząbek
DODATKOWO:
cebule 3 sztuki
olej pół szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona panga w zalewie

Ryby pokroić w kawałki. Posolić z obu stron. Można także posypać przyprawą do ryb. Następnie panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Ostudzić. Przygotować zalewę. Składniki na zalewę włożyć do miski i zagotować. Ostudzić zalewę. Następnie zimne ryby układać w tej zalewie. Odłożyć na 2-3 dni do zimna. Po tym czasie wlać do rondla pół szklanki oleju i 3 cebule pokrojone w paski. Cebulę delikatnie zeszklić. Dodać do tego 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczkę papryki słodkiej i kucharka. Zagotować wszystko, następnie wlać do tego jeszcze szklankę z zalewy z ryb. Pogotować 5-7 minut i do tego przekładać ryby. Odłożyć na 2- 3 godziny. Spożywać zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 10.02.2013 20:38
smaczna
Monika-twin 10.02.2013 12:07
bardzo lubie taka rybke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak