Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trzy kolory- rolada

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 7 sztuk
cukier 7 łyżek
mąka 6 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
masa
mleko 1 litr
żółtko jajek 7 sztuk
mąka pszenna 6 łyżek
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 4 łyżki
maragryna 2 kostki
cukier 1 szklanka
galaretka truskawkowa 2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Trzy kolory- rolada

CIASTO: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i miksować na małych obrotach miksera. Mąkę i proszek wymieszać i wsiać do miski. Wymieszać łyżką. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać jeszcze łyżkę mąki i wymieszać, do drugiej dodać kakao i wymieszać. Największą brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać na zmianę po skosie białą i czarną masę. Jedną masę obok drugiej. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 25 min. MASA: Odlać trochę mleka, resztę zagotować. Do odlanej części dać: cukier wanilinowy, maki i żółtka. Gdy się mleko zagotuje wlać mleko z roztartymi składnikami i mieszać, pod koniec dodać galaretkę w proszku. Mieszać aż się zagotuje. Odstawić z ognia. Ostudzić. Gdy budyń będzie zimny zmieszać go z margaryną i cukrem. Nałożyć na upieczony biszkopt i zwinąć w wilgotnej ściereczce. Odstawić do lodówki na ok. 20 minut. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 30.10.2013 20:19
Rolady są bardzo smaczne.
Krzysztof15 10.02.2013 12:17
mniam
safcia 10.02.2013 12:12
fantastyczny przepis
Monika-twin 10.02.2013 12:11
ale bym se zjadla do kawki
Sylwia26 10.02.2013 12:00
super przepis
ewka1978 10.02.2013 11:58
pięknie i apetycznie wyszła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak