Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętus z pieczarkami w liściu kapusty

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miętus 2 filety
pieczarki 3
cebula
imbir 1 szczypta
oregano
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
kapusta pekińska 6 liści
tłuszcz do smażenia
bulion 1/3 szkl
natka pietruszki
imbir 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Miętus z pieczarkami w liściu kapusty

Filety pokroić w kostkę niezbyt drobną. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę, podsmażyć lekko i dodać rybę. Posypać przyprawami, świeżym tymiankiem i imbirem , smażyć ok 5 min. Zdjąć z ognia.
Liście kapusty sparzyć wrzątkiem, ułożyć w dwa wachlarze, nałożyć nadzienie i zawinąć ostrożnie. W małym garnuszku nastawić bulion i ułożyć delikatnie rybę zawiniętą w liście.

Dusić ok 10 min. Podawać od razu, na gorąco z pieczywem . Polać chińskim słodkim sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 08.11.2016 12:09
smaczne danie
babajaga1969 10.02.2013 12:50
jakie pięknie i pyszne danie :)
Granita 10.02.2013 10:57
Ciekawe...i intrygująco przyprawione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak