Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe łazanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 4 szklanki
woda ok 1 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe łazanki

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy mąke , dodajemy jajka , śol i stopniowo dolewając wody zarabiamy ciasto. Nastepnie przekaldamy na stolnice podsypaną mąką i dokładnie zagniatamy.
Krok 1 - Domowe łazanki foto
2
Ciasto wkladamy w woreczek foliowy i odstawiamy na godzine do lodówki.
Krok 2 - Domowe łazanki foto
3
Ciasto wyjmujemy, bardzo cienko wałkujemy.
Krok 3 - Domowe łazanki foto
4
Kroimy ostrym nożem w kwadraciki o wielkości mniej więcej 1-1 cm. I zostawiamy na godzine aby obsechły.
Krok 4 - Domowe łazanki foto
5
Łazanki gotujemy w osolonej wodzie 5 minut od momentu wyplynięcia na powieżchnię.
Krok 5 - Domowe łazanki foto
6
Odcedzamy podajemy z dodatkami.
Krok 6 - Domowe łazanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.02.2013 00:13
własnej roboty z pewnością są smacznejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak