Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żur

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żur gotowy w butelce lub zakiszonego w domu 0,5 litra
włoszczyzna 25 dkg
boczek wędzony 15 dkg
woda 1,5 litra
ząbek czosnku
boczek wędzony 35 dkg
szynka 35 dkg
kiełbasa 35 dkg
schab 35 pieczony
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: żur

Z boczku i włoszczyzny ugotować wywar, przecedzić, wlać żur i zagotować. Dodać przyprawy i roztarty z solą czosnek. Mięsa, wędliny i jaja pokroić w kostkę. Nakładać porcje na talerze, zalać gorącym żurem.
Podawać z ziemniakami odkruszonymi słoniną .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.08.2011 14:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak