Tradycyjne placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • olej

    do smażenia
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na małych oczkach, do ciasta dodać cebule pokrojoną w drobną kosteczkę i pieprz i sól do smaku. Rozbić jajko i dodać do reszty, wymieszać. smażyć na oleju z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z kefirem, pycha.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

23.03.2012 13:31
mniam

wojtek10_89

16.10.2010 09:07
lubie bardzo nawet

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat