Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet ze słoika

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 2 kg
kasza manna 15 dkg
wątróbka 25 dkg
woda 1 litr
cebula 2
ziele angielskie 4 ziarnka
Liść laurowy suszony Prymat 3
pieprz
sól
gałka muszkatałowa
majeranek
boczek 0,5 tłusty

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet ze słoika

Mięso wieprzowe i boczek pokroić, ugotować, dodać ziele angielskie, listki laurowe, cebule.Ugotowane mięso wyjmujemy.Cebulę wyjmujemy . Dodajemy litr wrzącej wody. Sparzyć wątróbkę, nie ugotować. Wsypać kaszę i zamieszać żeby nie powstały kluski.Mięso,watróbkę mielimy na drobnym oczku.Dodajemy kaszę, przyprawy, mieszamy i miksujemy mikserem na wysokich obrotach,kilka minut. Pasztet wkładamy do słoiczków i zagotować przez pół godziny. Drugiego dnia gotowanie powtórzyć. Trzymać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 27.01.2014 14:29
super domowe jedzonko
karolina1869 07.09.2013 18:56
moja babcia robiła kiedys takie przetwory w słoikach i były pyszne
Marta1986 09.02.2013 17:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak