Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Daktyle w boczku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa
daktyle 1 opak
boczek taka sama ilość plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Daktyle w boczku

Każdą daktylę owijamy plastrem boczku i przekłuwamy wykałaczką.
Tak przygotowane daktyle układamy na wysmarowanej oliwą folii.
Pieczemy w temp 180 stopni do zarumienienia boczku (około 25-30 min).

Słodko-wytrawna przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klisza 09.02.2013 21:30
ciekawe połączenie. Lubię śliwki z boczkiem, więc myślę, że ta propozycja też przypadnie mi do gustu
Silver Teaspoon 09.02.2013 17:48
super
Beata61 09.02.2013 17:45
Takich połączeń jeszcze nie próbowałam, ale wyglądają bardzo apetycznie :)
Cukiereczek13 09.02.2013 17:36
fajne danie ;)
jolanta19 09.02.2013 17:17
dobry pomysł
Adamorek 09.02.2013 17:05
na przekąskę idealne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak