Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z kukurydzą pomidorem i cebulą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
kukurydza 1/2 puszka
pomidor 1
zielona czubryca 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej ryżowy 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z kukurydzą pomidorem i cebulą

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować. Cebule obrać, umyć i pokroić w sporą kostkę. Pomidora umyć i także pokroić go w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 1 - Pekinka z kukurydzą pomidorem i cebulą foto
2
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy i wymieszać surówkę
Krok 2 - Pekinka z kukurydzą pomidorem i cebulą foto
3
Podawać po około 10 minutach.
Krok 3 - Pekinka z kukurydzą pomidorem i cebulą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 09.02.2013 16:55
super surówka do obiadu :)
jasiek 09.02.2013 16:25
dobre zestawienie smakowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak