Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone patisony

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz, chilli
olej do smażenia
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone patisony

Najlepsze do smażenia są średnie patisony o średnicy ok. 10-12 cm.

Jajka rozmącamy z solą i pieprzem.

Patisony kroimy w plastry o grubości pół centymetra. Każdy plasterek solimy, posypujemy pieprzem i chilli, zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 02.06.2012 11:10
smaczne
Piotr24 24.08.2011 12:17
muszę spróbować :)
Tomek16 02.10.2010 10:06
to muszę sobie zrobić
kasiurek 26.09.2010 08:23
pycha
caroline1983 10.08.2010 23:44
Ciekawe
elwal
elwal 09.08.2010 15:28
Od lat uwielbiam - w dzieciństwie mama smażyła, teraz ja :)
wedith1 03.08.2010 19:39
Smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak