Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pomidorami i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
boczek 250 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól, pieprz
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pomidorami i boczkiem

Kapustę szatkujemy i gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Odcedzamy pozostawiając odrobinę wody, w której się gotowała.

Dodajemy pomidory, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy go do kapusty z pomidorami, starając się zostawić wytopiony tłuszcz na patelni.

Do tłuszczu z boczku dodajemy łyżkę mąki i chwilę smażymy. Dodajemy do kapusty, mieszamy i chwilę gotujemy, do momentu aż kapusta będzie całkowicie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.04.2011 00:33
Apetycznie wygląda.
jolaxa1 26.01.2011 20:33
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak