Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chorrizo w winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chorizo 1 laska
wino czerwone wytrawne mala butelka ok 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chorrizo w winie

Kroki postępowania

1
Dobrej jakości chorizo kroimy w plastry. Przekładamy do granuszka.
Krok 1 - Chorrizo w winie foto
2
Zalewamy winem i dodajemy liść laurowy. Jakość oraz intensywność wina wpłynie na smak potrawy. Najlepiej wybrać wina mocne typu: shiraz, syrah, rioja. Nie używam "win do gotowania".
Krok 2 - Chorrizo w winie foto
3
Gotujemy na małym ogniu, aż do odparowania. U mnie zajęło to około 45 minut. Na dole powstanie sosik, który idealnie nadaje sie do maczania bagietki:)
Jest to znakomita zakąska pełna aromatu.
Krok 3 - Chorrizo w winie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 09.02.2013 11:44
fajny przepis
pajbek 09.02.2013 11:28
Faktycznie ciekawa potrawka :-)
msmors 09.02.2013 11:23
ciekawy przepis
Rossie 09.02.2013 11:22
ale to pysznie wygląda. mmm...
Kekerboom 09.02.2013 11:17
ciekawe ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak