Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki szwagierki

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
mleko
drożdże
sól
cukier
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki szwagierki

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać 3/4 mąki, pokruszyć drożdże posypać łyżeczkacukru i wlać szklankę ciepłego mleka. Odstawić na 15 min,
W garnku podgrzać restę mleka i rozpuścić masło, do wyrośniętego roszczynu dodac mleko z tłuszczem i resztę cukru. Wyrobić ciasto. i odstawić do wyrośnięcia na 2 godz.
Krok 1 - Bułki szwagierki foto
2
Jeszcze raz wyrobić ciasto uformować bułki, mozna nadziać dżemem lub masą serową. Odstawić na 15 min.
Krok 2 - Bułki szwagierki foto
3
piec 25 min w temp 180 s C.
Krok 3 - Bułki szwagierki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.04.2016 11:47
na pewno smakują wybornie
Jagódka77 13.04.2016 11:34
wyglądają imponująco
paula191919 13.01.2016 14:02
wyglądają cudownie
kokoszka
kokoszka 08.02.2013 21:33
dobre
czekoladka_m 08.02.2013 20:53
1 kg soli?? Zdaje się miało być mąki??
Goya 08.02.2013 20:38
podaję proporcję bo jak od razu podaję to wyskakuje mi jakis błąd i nie mogę dodac przepisu: masło 15 dag,mleko 1/2 l, drożdże 4 dag, 1 szkl cukru i 1 kg soli, są przepyszne zwłaszacza tuż po upieczeniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak