Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka do słoików

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
woda 1/5 litra
ocet 10 % 350 ml
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka do słoików

Papryke myjemy i wydrążamy nasiona, kroimy w paski, nakładamy do słoików. Gotujemy zalewe i odstawiamy do ostudzenia. Zalewamy przestudzoną zalewą, tak aby pokryła całość papryki. Słoiki zamykamy i pasteruyzujemy ok. 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.01.2017 19:43
na zimę jak znalazł
kokoszka
kokoszka 08.02.2013 21:00
dobre
Adamorek 08.02.2013 20:55
świetna do kanapek i sałatek
adelajda 08.02.2013 20:17
lubie taką paprkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak