Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quiche ze szpiankiem i fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
szpinak świeży lub mrożony 450 g
śmietana kremowa 30% 200 ml
jajko 1
ser żółty 100 ml
sól szczypta
pieprz szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
papryczka ostra 1
feta 1/2 opakowania
skórka z cytryny 1/2
pomidory suszone Smak 4
cebula 1
ząbki czosnku 3
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Quiche ze szpiankiem i fetą

Kroki postępowania

1
Masa: Do miseczki wlać śmietanę, jajko, ser żółty, sól, pieprz i gałkę muszkatołową i wymieszać.
Krok 1 - Quiche ze szpiankiem i fetą foto
2
Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę i zarumienić na masełku. Szpinak rozmrozić dodać do niego cebulę i czosnek. Następnie dodać pokrojoną papryczkę, suszone pomidory i skórkę z cytryny. Wszystko podsmażyć.
Na koniec wlać masę ze śmietany i chwilę gotować.
Krok 2 - Quiche ze szpiankiem i fetą foto
3
Ciasto francuskie umieścić na formie od tarty - piec z obciążeniem 5 min. w temp 180 st.C.
Wlać masę szpinakowo - śmietanową, oprószyć fetą.
Krok 3 - Quiche ze szpiankiem i fetą foto
4
Piec 25 min w temp. 180 st. C.
Krok 4 - Quiche ze szpiankiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 08.02.2013 08:54
oj super i szybkie :)
Ola1984 08.02.2013 07:26
Szybko i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak