Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z opieńkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki
jajko do panierowania
opieńki 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
cebula 2 duże
przyprawa do zup
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z opieńkami

Opieńki oczyścić i obgotować w lekko osolonej wodzie - odcedzić, pozostawić do ostygnięcie i odcisnąć z wody.
Grzyby zmielić.
Posiekać cebulę, zeszklić na oleju, dodać zmielone grzyby i smażyć kilka minut - w międzyczasie doprawić do smaku.
Wcześniej usmażone naleśniki smarować farszem grzybowym, zwijać możliwie ciasno i panierować w roztrzepanym z przyprawami jajku oraz bułce tartej.
Opanierowane krokiety schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny, wówczas panierka się lepiej trzyma.
Usmażyć na rumiano na średnio rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 17.07.2013 08:45
Wieki nie jadłam takich krokietów - wyglądają pysznie!
Habibi 11.03.2013 14:48
Polecam wypróbować taki prosty farsz - zwłaszcza jesienią, kiedy opieniek jest pod dostatkiem :)
Anna169Hosz 19.02.2013 10:18
Zapowiadają się bardzo smacznie.
Malinka 09.02.2013 15:14
Krokiety w tym wydaniu I klasa!
pierniczkowo 09.02.2013 11:52
pycha, takie krokiety można w każdej chwili odgrzać i obiad albo kolacja gotowe:)
sanielcia 08.02.2013 00:08
Chętnie bym zjadła takie danie :D
Aleksandra/Olcia 07.02.2013 22:11
mniam,uwielbiam krokiety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak