Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na żeberkach wieprzowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 l
żeberka 4
kapusta kiszona 1 kg
pieprz
sól
marchew
pietruszka
cebula
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie 5
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na żeberkach wieprzowych

Do wody wrzucamy pokrojone żeberka razem z pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy starte warzywa. Na patelni szklimy cebulę pokrojona w kostkę, następnie dodajemy do wywaru. Dokładnie płuczemy kapustę i dodajemy razem z koncentratem pomidorowym. Kapuśniaczek najlepszy jest na drugi dzień gdy smaki się przegryza :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 21.02.2013 18:07
super!
Katarzyna54 18.02.2013 18:44
mniam mniam zjadła bym
Monika.M 11.02.2013 16:11
pycha :)
Justyna24 11.02.2013 15:51
pycha :)
pajbek 08.02.2013 00:29
Taki talerz kapuśniaczka z wkładką poproszę :-) Pyszny
tessinka 07.02.2013 21:41
Oj zjadłabym coś kawśnego bo słodkiego to już mam dzisiaj dość :)
Adrian3 07.02.2013 20:46
Mniam :) pycha kapuśniaczek
Zdzisław 07.02.2013 20:46
taki lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak