Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka rybna z Trynidadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie
śmietana
orzechy włoskie
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka rybna z Trynidadu

SKŁADNIKI: 90 dag filetów ze śledzia, sok z limonki, 3/4 szklanki kwaśnej śmietany, sól i pieprz do smaku, ocet winny, cukier do smaku, świeżo posiekany koperek, 1 łyżeczka chutney\'a z chadon bene - pomineliśmy, pół szklanki majonezu, 1 mała posiekana cebula, 1 małe posiekane jabłko, 1 łyżka posiekanych pikli, 1 rozgniecione widelcem ugotowane na twardo jajko, do przybrania szczypiorek, 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżki porzeczek - pominęliśmy.

SPOSÓB WYKONANIA: Filety posolić, popieprzyć i skropić sokiem z limonki. Odstawić na kilka godzin. Dwa śledzie zmiksować. Pozostałe śledzie pokroić w kostkę. Wymieszać z puree śledziowym. Wymieszać kwaśną śmietanę, majonez, sól, pieprz, ocet winny, koperek, cukier, chadon bene. Dodać rybę i odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem dodać cebulę, jabłko, pikle, jajko i porzeczki. Posypać orzechami i szczypiorkiem. Podawać z pieczonymi ziemniakami w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 19.12.2010 19:12
dobre
berys18 17.11.2010 07:43
wygląda pięknie i tak wiosennie
Jolanta40 08.10.2010 07:44
a ja tak uwielbiam ryby :)
Dorota71 24.09.2010 07:58
wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak