Penne z grzybami, szparagami i pesto z suszonych pomidorów

Penne z grzybami, szparagami i pesto z suszonych pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

  • grzyby

  • szparagi

  • suszone pomidory

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag makaronu penne, 1 łyżka oliwy, 45 dag ugotowanych na parze szparagów - użyliśmy ze słoika, 45 dag grzybów portabello (odmiana pieczarki), 2 łyżki oliwy czosnkowej, 6 posiekanych ząbków czosnku, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki bazylii. Pesto: 8 dag suszonych pomidorów, pół szklanki orzeszków piniowych, 1/4 szklanki startego parmezanu, pół szklanki oliwy, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Przygotować marynatę z oliwy, oliwy czosnkowej, czosnku, tymianku, oregano i bazylii. Włożyć do niej pieczarki, wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Wyjąć z marynaty, posolić, popieprzyć. Zgrillować. Przygotować pesto. Zalać wrzątkiem suszone pomidory i odstawić na 30 minut. Osączyć i zmiksować z pozostałymi składnikami. Wymieszać z makaronem, grzybami oraz szparagami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

banditka

07.09.2010 13:04
aż się chce na grzyby aby zrobić ttaka potrawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat