Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney z mango i suszonych pomidorów

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mango
papryczki Scotch Bonnet
ocet winny
suszone pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z mango i suszonych pomidorów

SKŁADNIKI: 2 szklanki wody źródlanej, półtorej szklanki posiekanej cebuli, 2 szklanki plasterków mango, 1 szklanka suszonych pomidorów, 1 szklanka rodzynek, pół posiekanej papryczki Scotch Bonnet - użyliśmy chili, pół szklanki brązowego cukru, 1/4 szklanki octu winnego.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać w rondlu 6 pierwszych składników. Zagotować i dusić przez 15 minut. Dodać pozostałe składniki i dusić 20 - 30 minut do momentu aż większość płynu wyparuje. Chutney można przechowywać przez 2 - 3 tygodnie, a mrożony do 12 miesięcy. Podawać do pieczeni wieprzowej lub wołowej albo do grillowanego kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 23.04.2011 19:32
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak