Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenne babeczki.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
olej 0,25 szklanki
mleko 0,5 szklanki
jajko 1
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier puder
woda
kolorowa posypka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenne babeczki.

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne produkty, które miksujemy na jednolitą masę.
Krok 1 - Korzenne babeczki. foto
2
Nakładamy ciasto do foremek (na jedną foremkę 2 łyżki stołowe masy). Wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika.
Krok 2 - Korzenne babeczki. foto
3
Wyjmujemy po ok 20 minutach. Najlepiej sprawdzić drucikiem/patyczkiem czy ciasto w środku nie jest surowe.
Krok 3 - Korzenne babeczki. foto
4
Z cukru pudru i odrobiny wody zrobić lukier i rozsmarować go na ostygniętych babeczkach. Posypać kolorową posypką.
Z podanych składników wyjdą ok 24 babeczki.
Krok 4 - Korzenne babeczki. foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Korzenne babeczki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 07.02.2013 06:24
Zgłoszenie przyjęte do konkursu.
jasiek 06.02.2013 23:10
niezłe
w mojej kuchni 06.02.2013 22:59
pięknie podane
Poison1988 06.02.2013 22:59
śliczne wyszły te babeczki :) ja tam bym zjadła chętnie wszystkie ;)
Sroczka 06.02.2013 22:57
Jedną babeczkę z chęcią bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak