Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina Jerk

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina
ziele angielskie
papryczki Scotch Bonnet

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina Jerk

SKŁADNIKI: ok. 1,3 kg chudej wieprzowiny, 6 plastrów papryczki Scotch Bonnet - użyliśmy chili, 2 łyżki tymianku, 2 łyżki mielonego ziela angielskiego, 1 posiekana główka czosnku, 3 drobno posiekane cebule, 2 łyżki cukru, 2 łyżki soli, 2 łyżki mielonego pieprzu, sok z 1 limonki, pół szklanki oliwy, pół szklanki sosu sojowego, 1 szklanka soku z pomarańczy, 1 szklanka białego octu winnego. Do smaku: cynamon, gałka muszkatołowa, imbir.

SPOSÓB WYKONANIA: Zmiksować wszystkie składniki za wyjątkiem wieprzowiny. Mięso pokroić w kostkę i ponakłuwać widelcem. Zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce na noc. Odcedzić. Mięso grillować polewając marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak