Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z ryby z pomidorami i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
pomidory
feta

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z ryby z pomidorami i fetą

SKŁADNIKI: 4 filety z ryb morskich po około 15 dag, puszka pomidorów w zalewie (około 45 dag), 8 cebulek dymek, 2 łyżki pokruszonego sera feta, 2 łyżki soku z cytryny, po pół łyżeczki suszonej bazylii i oregano, pieprz, sól, tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, Cebulki umyć, pokroić w plastry. Do garnka włożyć pomidory z zalewą, cebulę, dodać sos z cytryny, rozkruszone zioła i pieprz, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, dusić bez przykrycia aż sok odparuje, posolić. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem umieścić filety, nałożyć na nie sos. Piec pod przykryciem - w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C – około 25 minut. Przed podaniem posypać fetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 14.09.2010 08:23
super
wedith1 30.07.2010 20:00
Bardzo mi się podoba!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak