Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg smażony w całości

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia 6 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg smażony w całości

Pstrągi sprawić,oskrobać,odciąć głowy i umyć.Doprawić czyste ryby solą,pieprzem i przyprawą do ryb.Opanierować lekko w mące i smażyć na gorącym oleju na patelni z obu stron przez około 8 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.10.2013 00:26
pyszna rybka
Beata23 23.09.2013 08:34
pyszna rybka
Dorota59 15.07.2013 10:33
zdrowa rybka
Adam/ZUB3R 08.06.2013 17:18
bardzo lubię tak przyrządzoną rybkę
Anna169Hosz 05.06.2013 13:42
Złociutki i chrupiący- apetyczny.
junox 22.05.2013 22:10
bardzo pyszna rybka:)
Bernadeta1 25.02.2013 01:40
musi być pyszne
EWI 10.02.2013 18:22
pycha
Mysiunia 07.02.2013 12:10
Smaczny przepis :) Ale ja nigdy głowy nie obcinam - ryba ładniej się prezentuje na talerzu :) Chyba, że ktoś nie lubi jak jedzenie na niego patrzy lub przyrządzasz później zupę - to rozumiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak