Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowo-grzybowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
ryż 15 dag
jaja 3 szt.
natka pietruszki
ser żółty 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3 łyżki
grzyby 1 kg
jogurt naturalny 0,25 l
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowo-grzybowa

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Cebulę drobno pokroić i udusić na oleju dodać obgotowane grzyby ,ryż i przyprawy zalać 1 szklanką wywaru z grzybów , jeśli są to pieczarki to wlewamy bulion grzybowy następnie dokładnie mieszamy i odparowujemy.
Krok 1 - Zapiekanka ryżowo-grzybowa foto
2
Kefir lub śmietanę mieszamy z jajami dodajemy natkę i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Zapiekanka ryżowo-grzybowa foto
3
Przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym serem. Zapiekamy około 15 min w temp 180 stopni.
Krok 3 - Zapiekanka ryżowo-grzybowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 13.09.2013 23:38
i już mi zapachniało lasem ...
Laila2786 30.05.2013 11:32
wygląda bardzo smacznie
Magda24 06.02.2013 22:09
pyszna, a ile sera! - lubię tak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak