Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
woda 3 l
rosół warzywny 1 kostka
śmietana 12% 3 łyżki
masło 2 łyżki
przyprawa do potraw wg uznania
koperek wg uznania
Kwas cytrynowy Prymat 1 szczypta
przyprawa w płynie wg uznania
mąka pszenna 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Buraki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, umyć, wrzucić do wody, dodać kwasek cytrynowy, śmietanę, masło, jarzynkę, przyprawę w płynie, rosół warzywny. Postawić na średnim ogniu, gdy barszcz zacznie się gotować, zrobić zasmażkę: mąkę rozpuścić z pół szklanki wodą i dodać do barszczu przecedzając przez gęste sitko. Na koniec gotowania tuż przed podaniem dodać pokrojony koperek. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak