Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT natkipietruszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT natkipietruszki

Jajka muszą być w temperaturze pokojowej!
Oddzielić białka od żółtek.
Białka ubic na puch ze szczyptą soli. Powoli dodawać cukier cały czas miksując.Dodać również żółtka i dalej miksować.
Mąkę z proszkiem przesiać i dodać do masy. Ale uwaga! już nie używać miksera tylko delikatnie wymieszać łyżką, aż do pojawienia się pęcherzyków powietrza.
Najlepiej mieszać biszkopt w jedną stronę.

Piec w temp. 180 przez 25 min na wyłożonej papierem formie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka83 17.03.2013 23:36
SWIETNY PRZEPIS
alaaa 14.02.2013 19:55
najprostszy i najlepszy biszkopt ,też taki robię
ALAGOR 11.02.2013 21:57
owoce i galaretka jak dla mnie ;)
Aannkaa82 06.02.2013 18:31
I do tego jeszcze jakaś pyszna masa i wspaniały deser gotowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak