Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dubel

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
bazylia 0,5 łyżeczki
przecier pomidorowy 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
woda 0,5 litra
ser żółty 10 dkg
olej do smażenia
kostka rosołowa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: dubel

Kroki postępowania

1
Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek oraz sól, pieprz, paprykę i bazylię. Mieszamy dokładnie. Do masy dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy aż będzie się ładnie łączyć. Robimy małe kulki.
Krok 1 - dubel foto
2
Na rozgrzanym oleju podsmażamy nasze pulpeciki aż się zarumienią.
Krok 2 - dubel foto
3
Do gotującej się wody dodajemy kostkę rosołową i wrzucamy do niej ostrożnie kulki. Dodajemy przecier pomidorowy, majeranek oraz sól i pieprz od smaku. Zagęszczamy startym żółtym serem. Gotujemy jeszcze 5-10 min.
Krok 3 - dubel foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogumiła
Bogumiła 06.02.2013 14:35
bardzo fajny pomysł
Paolcia 06.02.2013 14:26
mniaaaaammmmmmm
Sandra9 06.02.2013 14:12
lubie takie obiadki
3asia 06.02.2013 13:25
zgłoszony jako dubel

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak