Szaszłyk z ryby z ostrym sosem

Szaszłyk z ryby z ostrym sosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryczka chili

  • ryba

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 łyżka świeżej żółtej papryczki chili aji - użyliśmy czerwoną papryczkę chili, pół łyżeczki soli, 1 łyżka oleju, mielony pieprz, pół kilograma filetów z ryby, 6 zmiażdżonych ząbków czosnku, 1 łyżka papryki, 1 łyżka soli, 1/4 szklanki octu winnego, sok z 1 limonki, pół szklanki oleju, pół łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki nasion kuminu, 3 ugotowane ziemniaki, kukurydza, liście sałaty.

SPOSÓB WYKONANIA: Na łyżce oleju smażyć przez 5 minut sól, pieprz i papryczkę chili aji. Rybę pokroić w 3 cm kostkę. Wymieszać pozostałe składniki i marynować w nich rybę przez pół godziny. Na szpadki nadziewać po 3 kawałki ryby. Grilować skrapiając marynatą. Szaszłyki podawać z ziemniakami, kukurydza i sałatą oraz przygotowanym na początku sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta

05.11.2012 08:28
ciekawy pomysł

Beata23

25.10.2012 10:23
bardzo dobre

wedith1

23.08.2010 06:53
To coś dla mnie :D Pyszności!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat