Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z mięsa rosołowego kaczego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebuliki wiosenne ze szczypipr 2
ząbki czosnku 3
olej rzepakowy do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do pbtoczenia
kaczka 400 mięso z rosołu
chleb czerstwy 300 g
białko 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z mięsa rosołowego kaczego

Kroki postępowania

1
Mięso (bez kosteczek i chrząstek ) rozdrobnić blenderem.Chleb namoczyć w wodzie i mleku,odcisnąć.Mięso połączyć z chlebem,dodać białka (zostały mi z pieczenia ciasteczek) oraz przyprawy,posiekaną cebulkę oraz szczypiorek i przeciśnięty przez praskę czosnek.Można sobie również doprawić według swojego smaku.Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Kotlety z mięsa rosołowego kaczego foto
2
Z powstałej masy odrywać mniejsze kawałki i formować kule jak na kotlety.Każdą kulkę mięsną obtaczać w bułce tartej.
Krok 2 - Kotlety z mięsa rosołowego kaczego foto
3
Smażyć z obu stron żeby kotlety się łądnie zrumieniły.Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku.
Krok 3 - Kotlety z mięsa rosołowego kaczego foto
4
Podawać z ziemniakami i sałatką.
Smacznego:)
Krok 4 - Kotlety z mięsa rosołowego kaczego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 13.10.2013 11:35
bardzo smaczne kotleciki:-)
Aneta27 06.02.2013 21:56
Dziękuję:) U nas również brak chętnych na rosołowe mięso więc takie kotleciki to jest świetna sprawa.Mięso kacze jest trochę inne od tego z kurczaka i kotlety też maja inny smak więc zawsze to jakieś urozmaicenie:)
Mysiunia 06.02.2013 20:41
też tak czasem robię, takie kotleciki są jeszcze lepsze niż z surowego mięsa :)
misia53 06.02.2013 19:52
pomysłowo , ekonomicznie i smacznie....
Monika58 06.02.2013 14:05
smaczny pomysł na wykorzystanie mięsa
Zdzisław 06.02.2013 13:42
dobre
Renataj 06.02.2013 13:23
Świetny pomysł na wykorzystanie gotowanego mięsa, na które w moim domu nie ma chętnych.
gosia56 06.02.2013 12:07
napewno pyszne
Poison1988 06.02.2013 12:00
z takiego mięska jeszcze nie jadłam. Ładnie podane :)
Barbara/zuza22_85 06.02.2013 11:13
nigdy nie jadłam ale apetycznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak