Jajka w winie

Jajka w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

  • musztarda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 szklanki bulionu z kurczaka, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 2 plasterki limonki bez skórki, 2 ząbki czosnku, szczypta gałki muszkatołowej, 2 gałązki natki pietruszki, 2 obrane i posiekane marchewki, 1 posiekana cebula, sól, 5 ziarenek pieprzu, 4 jajka, 1 łyżka musztardy francuskiej, 4 łyżki masła

SPOSÓB WYKONANIA: Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na połówki. Pozostałe składniki za wyjątkiem masła i musztardy włożyć do garnka i gotować ok. pół godziny aż sos zredukuje się do ilości pół szklanki. Przecedzić. Dodać masło i musztardę, dokładnie wymieszać. Podgrzać. Polać sosem jajka i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

02.03.2012 18:23
pyszne jajka

banditka

07.09.2010 09:47
takich jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat