Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Causa de atun

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
tuńczyk
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Causa de atun

SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, 1/4 szklanki oleju, 2 limonki, 1 łyżka mielonej lub zmiksowanej żółtej papryki lub chili, 2 puszki tuńczyka w oleju, pół posiekanej czerwonej cebuli, 2 pomidory posiekane w kostkę, 2 awokado pokrojone w plasterki, 2 szklanki majonezu - dodaliśmy jedną szklankę, natka do dekoracji, czarne oliwki, 2 jajka na twardo, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać sól, pieprz, sok z limonki, paprykę oraz olej. Wyrobić na gładką masę. Tuńczyka wymieszać z majonezem i posiekaną cebulą. Wyłożyć masę ziemniaczaną na folii formując prostokąt. Wyłożyć masę z tuńczyka. Dodać pomidory, plasterki awokado i całość zrolować. Wstawić na godzinę do lodówki. Odwinąć z foli i przybrać natką, posiekanymi oliwkami, plasterkami jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 14.06.2011 09:03
kompletnie nie wiem co oznacza nazwa, ale po zdjęciu domyślam się, że jest smaczna :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak