Causa de atun

Causa de atun

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

  • tuńczyk

  • papryka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, 1/4 szklanki oleju, 2 limonki, 1 łyżka mielonej lub zmiksowanej żółtej papryki lub chili, 2 puszki tuńczyka w oleju, pół posiekanej czerwonej cebuli, 2 pomidory posiekane w kostkę, 2 awokado pokrojone w plasterki, 2 szklanki majonezu - dodaliśmy jedną szklankę, natka do dekoracji, czarne oliwki, 2 jajka na twardo, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać sól, pieprz, sok z limonki, paprykę oraz olej. Wyrobić na gładką masę. Tuńczyka wymieszać z majonezem i posiekaną cebulą. Wyłożyć masę ziemniaczaną na folii formując prostokąt. Wyłożyć masę z tuńczyka. Dodać pomidory, plasterki awokado i całość zrolować. Wstawić na godzinę do lodówki. Odwinąć z foli i przybrać natką, posiekanymi oliwkami, plasterkami jajek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

14.06.2011 09:03
kompletnie nie wiem co oznacza nazwa, ale po zdjęciu domyślam się, że jest smaczna :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat