Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe mojej Mamy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 średnie
jajko 3 szt
ogórki kwaszone 2 szt
musztarda, sól, pieprz
wołowina 1 (zrazowe)
boczek wędzony 25 dag
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe mojej Mamy

Mięso pokroić na 6 plastrów. Rozbić je delikatnie. Posolić, popieprzyć i posmarować musztardą. Na każdym płacie położyć: słupek boczku, połówkę ogórka, połówkę jajka i cząstkę cebuli. Zawinąć i obwiążac nitką. Obsmażyć na złoto. Podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Wyjąć, zdjąć nici. Powstały z duszenia sos podprawić łyżeczką mąki. Roladki polać sosem. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 18:02
Dla mięsożerców.
Anna133 30.06.2012 19:07
rzadko robię wołowinę
Marzena40 15.02.2011 17:49
az chce sie jesc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak