Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z biodrówki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biodrówka 600 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 3 ziarenka
curry 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do samku
olej do smażenia
woda 2,5 szklanki
cebula 1/2
kurkuma 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z biodrówki

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na odpowiednie kawałki i obsmażyć na patelni z niewielką ilością oleju około 5 minut.
Krok 1 - Gulasz z biodrówki foto
2
Następnie mięso przełożyć do garnka lub rondelka, zalać dwoma szklankami wody, dodać cebulę pokrojoną w krążki, posiekany czosnek i przyprawy.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.Część wody powinna odparować.
Krok 2 - Gulasz z biodrówki foto
3
Na koniec w 1/2 szklanki wody rozmieszać mąkę, dodać do gotującego się mięsa i gotować około 5 minut. Dobrze smakuje z kaszą.
Krok 3 - Gulasz z biodrówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.11.2013 08:08
bardzo apetyczny
Amellia 06.02.2013 09:16
fajny
Kasnaj 06.02.2013 08:59
elegancja Francja :)
Joanna23 06.02.2013 05:16
chętnie bym zjadła
Joannasz3190 05.02.2013 20:26
Musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak