Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z galaretką truskawkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 sztuki
brzoskwinie w puszce 0,5 puszki
jaja 4 sztuki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z galaretką truskawkową

Kroki postępowania

1
Brzoskwinie pokrój w paski. Galaretkę o smaku truskawkowym rozpuść w 0,5 L wody. Odstaw do przestudzenia. Upiecz biszkopt: białka ubij na sztywno dodaj do nich cukier, następnie żółtka, mąkę, proszek do pieczenia. Piecz w temp. 180 stopni.
Krok 1 - biszkopt z galaretką truskawkową foto
2
Paski brzoskwiń układaj na biszkopcie wg uznania.
Krok 2 - biszkopt z galaretką truskawkową foto
3
Brzoskwinie zalej tężejącą galaretką. Ciasto wstaw do lodówki na godzinkę i gotowe;)
Krok 3 - biszkopt z galaretką truskawkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 13.03.2013 07:00
mniam ale bym zjadła
Zdzisław 05.02.2013 22:02
zjadłbym ze 4 porcje do kawy
teresa18 05.02.2013 20:07
to ciasto zawsze dobrze smakuje
Magda24 05.02.2013 19:40
delikatne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak