Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 szt
cukier puder 2 szklanki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli.
Następnie bardzo powoli dodawać cukier puder stale miksując.
Ubitą piane przełożyć np. do rękawa cukierniczego i wyciskać odpowiednią formę bezpośrednio na papier do pieczenia.
Włożyć do nagrzanego do 120 stopni piekarnika z termoobiegiem i piec przez ok. 60 min.
Po tym czasie piekarnik wyłączyć i pozostawić tam bezy jeszcze przez kilka godzin, aby "wyschły".
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 22.04.2014 08:20
przepis na pozbycie sie bialek :)
norweska20 15.01.2014 08:45
lubię takie
ONY_za_kare 10.09.2013 12:34
pieknie wyszly !:)
adelajda 28.07.2013 14:39
ładne beziki
Alex_M 27.06.2013 10:43
pyszne beziki!
Aannkaa82 05.02.2013 20:54
O jej jaki mają piękny idealny kształt. Uwielbiam bezy.
Miki 05.02.2013 18:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak