Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z białej fasoli i tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk
sałata

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z białej fasoli i tuńczyka

SKŁADNIKI: 1 upieczony filet z tuńczyka - dodaliśmy tuńczyka z puszki, 1 puszka fasolki cannellini, 1 mała posiekana cebula, pół łyżki białego octu winnego, 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka soku z limonki, 1 roztarty ząbek czosnku, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki czarnego pieprzu, 2 łyżki posiekanej bazylii, 6 przekrojonych na pół czarnych oliwek, 1 główka sałaty.

SPOSÓB WYKONANIA: W dużej misce wymieszać fasolę z cebulą. Wymieszać ocet, oliwę, sok z limonki, czosnek, pieprz i bazylię. Wymieszać z fasolą i cebulą. Wyłożyć na liście sałaty. Na to wyłożyć kawałki tuńczyka. Ozdobić oliwkami. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 21.09.2010 09:26
Lubię wszystkie składniki.
wedith1 22.08.2010 21:20
Tuńczyk, fasola, super zestawienie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak