Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk czerwony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzonka 30 dag
woda 0.5 litra
marchew 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
ząbek czosnku 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
zakwas buraczany 0.2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk czerwony

Z podanych składników( oprócz zakwasu, soli i pieprzu) ugotuj wywar. Gotuj go przez około 40 minut, następnie zdejmij z ognia i dodaj zakwas buraczany, dopraw do smaku solą i pieprzem. Najlepiej podawaj z krokietami z mięsem;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.05.2013 18:09
lubię bardzo
cooleczka 27.04.2013 18:28
ja też uwielbiam barszcz, zwłaszcza z pasztecikami
jozefinach 03.03.2013 10:48
Uwielbiam barszcz, Twój prezentuje się smakowicie.
pajbek 24.02.2013 20:43
Lubię taki barszczyk :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak