Kuskus z pistacjami

Kuskus z pistacjami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kuskus

  • pistacje

  • rodzynki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 500 g kuskusu, 300 ml bulionu drobiowego lub warzywnego, 65 g rozpuszczonego masła, 80 g rodzynek, skórka starta z 1 cytryny, 50 g podpieczonych płatków migdałowych, 80 g pistacji, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Kuskus zalać bulionem i odstawić na 5 minut aż wchłonie cały płyn. Wymieszać z masłem, rodzynkami, skórką z cytryny, płatkami migdałowymi i pistacjami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

04.11.2013 21:13
bardzo pomysłowe

stokrotka

06.05.2011 09:23
fajne połączenie

Kopiko1983

19.01.2011 06:37
Bardzo ciekawy i prosty przepis.

izapozdro

01.01.2011 12:59
bardzo lubię

PaniMISIOWA

08.11.2010 18:13
nigdy nie jadłam kuskus\'a ale ten przepis kusi

Zoso

22.10.2010 19:56
Dobry przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat