Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Zuzia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suchary 400 gram
cukier waniliowy 2 szt.
kompot z wiśni 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5,5 łyżek
śmietana 22% 600 ml.
śnieżka 1 sz.
cukier puder 20 dkg.
galaretka wiśniowa 2 szt.
nutella 700 ml.
ser biały twarogowy 1,2 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Zuzia

Suchary zmielić i wymieszać z kremem. Następnie wyłożyć do blachy wyłożonej folią aluminiową o wymiarach 25*36cm. 2,5 łyżki żelatyny rozpuścić w gorącym kompocie i wymieszać z serem,1 cukrem waniliowym, cukrem pudrem i wylać na masę z sucharów. śmietanę ubić ze śnieżką i dodać cukier waniliowy i do smaku cukier puder, a także 3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie. Wylać na masę serową. Na wierzch ułożyć wiśnie z kompotu i zalać galaretkami wiśniowymi zrobionymi wg. opakowania. Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 05.02.2013 11:07
Ciekawy przepis.
msmors 05.02.2013 10:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak