Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w occie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 2,5 kg
mąka 200 gram
jaja 2 szt
pieprz mielony biały 1 szczypta
sok z cytryny 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w occie

Kroki postępowania

1
Rybę skropiłam cytryną posoliłam popieprzyłam i posypałam przyprawą do ryby .
Krok 1 - Ryba w occie foto
2
Rybę maczam w jajku i mące i smażę z obu stron na rumiany kolor.
Krok 2 - Ryba w occie foto
3
Zalewę zagotowujemy dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz ocet i pieprz biały mielony do smaku .
Krok 3 - Ryba w occie foto
4
Cebulę obieramy i kroimy w piórka układamy na nie naczynia na nią układamy rybę usmażoną na przemian z cebula białą. Następną warstwę ryby kładziemy zalewamy zalewą i kładziemy czerwoną cebulę .Dociskamy talerzykiem :)Jemy na następny dzień jest najlepsza rybka :)

ZALEWA
cebula 2 białe
cebula czerwona 1 sztuka
ocet kolo 1 szklanki
2 litry wody
cukier 150 gram
sól 1-2 łyżeczki
ziele angielskie 2 szt
liść laurowy 3 szt
olej 10 łyżek
Krok 4 - Ryba w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 13.08.2013 08:51
świetne danie i zawsze na czasie-bez względu na porę roku
adelajda 05.02.2013 09:32
smaczna czego chcieć więcej
ilka_86 05.02.2013 09:20
lubię taką rybke
SmakolykiJoanny 05.02.2013 09:03
Rybę można bez okazji robić i tak zawsze pasuje do gustu :)
SmakolykiJoanny 05.02.2013 09:03
Rybę można bez okazji robić i tak zawsze pasuje do gustu :)
Rafał10 05.02.2013 08:47
Uwielbiam rybkę w occie :)
natalia.doradca 05.02.2013 08:47
apetycznie zrobiona rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak