Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powrót do przepisu Rolada drobiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 szczypta
BIO pomidory czipsy 1 szczypta
korniszony 8 szt
masło 100 gram
serek topiony trójkąciki 8 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Powrót do przepisu Rolada drobiowa

Kroki postępowania

1
Pierś rozkroiłam na cienki jeden placek i trochę go roztłukłam. Doprawiłam pierś solą morską, posypałam czosnkiem niedźwiedzim i BIO pomidorami też na całej piersi .
Krok 1 - Powrót do przepisu Rolada drobiowa foto
2
Położyłam ogórki korniszony zawinęłam je w wiórka z masła i pokroiłam serek topiony w plastry.
Krok 2 - Powrót do przepisu Rolada drobiowa foto
3
Zawinęłam pierś w roladę . Obtoczyłam w jajku i bułce tartej . Kładłam na rozgrzana patelnię i smażyłam na rozgrzanym oleju. Można podać z makaronem kasza i ziemniakami :) frytki też mogą być.
Krok 3 - Powrót do przepisu Rolada drobiowa foto
4
Pyszna wyszła najbardziej lubię ser wypływający ze środka .
Krok 4 - Powrót do przepisu Rolada drobiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 05.02.2013 09:20
pyszne mięsko do obiadu
SmakolykiJoanny 05.02.2013 09:00
Najsmaczniejsze jest w środku :)
Rafał10 05.02.2013 08:48
przepyszna roladka, pysznie przyrumieniona :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak