Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg.
cebula 3 szt.
kiełbasa 1 kg.
ziele angielskie 5-6 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
olej do smażenia
kostka rosołowa 1 szt.
koncentrat pomidorowy 15 dag.
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Kapustę przepłukać.Pokroić.Przełożyć do garnka.Podlać wodą-około 0.5 litra.Dodać kostkę rosołową.Dodać ziele angielskie i liść laurowy.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę i wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą podsmażyć na tłuszczu.Następnie dodać do kapusty.Wymieszać.Gotować na wolnym ogniu do miękkości.Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.Wymieszać.Doprawić do smaku solą,pieprzem kucharkiem i papryką słodką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta19 04.02.2013 23:43
moje ulubione danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak