Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
papryka konserwowa 1 słoiczek
ogórki kiszone 6 sztuk
cebula czerwona 1 sztuka
ser żółty 10 dag
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sos tatarski 5 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo około 10 minut. Odcedzamy, obieramy i przekrawamy na pół wzdłuż jajka. Wyjmujemy żółtka a białka układamy na talerzyku. Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę. Ser żółty ścieramy na tarce, na bardzo drobnych oczkach. Cebulę białą obieramy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Wymienione składniki mieszamy z żółtkami tworząc jednolitą masę. Farsz doprawiamy solą i pieprzem, dodając sos tatarski. Z farszu tworzymy kulki, które następnie wykładamy na białka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 07.03.2013 11:19
na pewno smakowite!
Betka 07.02.2013 08:30
pycha!
Katarzyna54 05.02.2013 09:01
ciekawe połączenie. Muszę spróbować
EWI 05.02.2013 08:52
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak