Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa z kardamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki
sok z pomarańczy
kardamon

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa z kardamonem

SKŁADNIKI: 70 dag truskawek, pół litra jogurtu naturalnego, 125 ml soku z pomarańczy, 12,5 dag cukru, 125 ml wody, 1/8 łyżeczki zmielonego kardamonu.

SPOSÓB WYKONANIA: Zmiksować truskawki. Cały czas miksując dodawać jogurt. Przełożyć do dużej miski. Dodać sok z pomarańczy, cukier, wodę oraz kardamon. Dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce przez godzinę. Przybrać truskawkami lub listkami mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 05.07.2011 19:29
Zapewne bardzo smaczna i aromatyczna.
wedith1 09.02.2011 23:17
Oj , musi smakować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak