Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ośmiorniczki z rybą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet ryby dowolnej 1
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sok z cytryny 1 łyżeczka
ciasto francuskie
Goździki całe Prymat
oliwa 1 łyżeczka
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Ośmiorniczki z rybą

Rybę pokroić na kawałeczki średnio wielkości małej łyżeczki .
Skropić oliwą, sokiem z cytryny i posypać przyprawą do ryby .
Ciasto pokroić na kwadraty ok 10x10 cm każdy kwadrat naciąć 7 razy tak by powstało 8 macek ośmiornicy i brzeg ok 3 cm w który zawiniemy kawałeczek ryby.
Zawinąć rybę w ciasto, obrócić głową do góry, wierzchołek zakleić ułożyć na blaszce wyłożonej papierem tak by wszystkie macki były rozpostarte dookoła a na środku głowa.
Wetknąć goździki jako oczy posmarować białkiem i posypać minimalnie kminkiem.

Wstawić do nagrzanego piekarnika ok 200 st. piec ok 15 min do ładnego zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata61 04.02.2013 11:33
pomysłowe ;)
Ola1984 04.02.2013 10:16
Świetny pomysł.
anja3107 04.02.2013 10:06
ale ekstra
IwonaDD 04.02.2013 09:47
wow,jakie fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak