Chilli con carne z dodatkiem czekolady

Chilli con carne z dodatkiem czekolady

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    700-800 gramów
  • cebula

    2 szt.
  • papryczki chili

    2 szt.
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżki
  • starta gorzka czekolada

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • żółta papryka

    1 szt.
  • bulion wołowy

    3 szklanki
  • fasola

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrumienić mięso na rozgrzanym oleju. Oddzielnie podsmażyć posiekane papryczki chili, posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dodać do warzyw bulion, czekoladę i koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać mięso, gotować pod przykryciem 1,5godz. Po tym czasie dodać fasolę i pokrojona paprykę i gotować kolejne 0,5godz. Podawać posypane natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

06.08.2011 16:37
super

etka

23.07.2010 13:33
Koniecznie muszę zrobić to danie ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat