Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone kluski z ciasta ziemniaczanego

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
jajko 1 szt
mąka pszenna 2/3 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
szpinak mrożony 3 łyżki
koperek 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone kluski z ciasta ziemniaczanego

Obrane ziemniaki ugotować, odcedzić, dokładnie ubić tłuczkiem lub przepuścić przez maszynkę, przestudzić. Szpinak rozmrozić, zmiksować, połączyć z ziemniakami, dodać mąki, jajko, zmiażdżony czosnek, koperek i szybko zagnieść ciasto. Z ciasta utoczyć wałki, lekko spłaszczyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować od 3-5 minut. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać zamiast ziemniaków do sosu i mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.01.2015 21:20
ciekawe kluchy :)
berys18 18.12.2014 13:20
bardzo fajny pomysł
Iwusia 04.01.2014 23:10
fajnie wyglądają, tak inaczej :)
Ola1young 11.12.2013 20:43
swietne ,super podoba mi sie ten przepis :)
mirosława4 25.11.2013 15:52
super !!!!!!!
IlonaAlbertos 17.06.2013 19:41
Wyglądają smakowicie.
olkaaa 06.02.2013 08:19
muszę koniecznie spróbować
apetytnawiecej 04.02.2013 12:48
jakie fajne!
Beata61 04.02.2013 11:33
Zielony to mój ulubiony kolorek :)
aisoglam 04.02.2013 10:13
Piękny kolor :)
adelajda 04.02.2013 10:04
lubię takie nowości !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak