Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowa sałatka z migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 garść
pomarańcza 2 szt
migdały blanszowane 4 łyżki
szynka 10 dag
olej rzepakowy
czosnek 1 ząbek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa sałatka z migdałami

Szpinak myjemy osuszamy i układamy na talerzykach. Jedną pomarańczę dobrze obieramy z skórki i białej błonki i kroimy w kosteczkę. Kostkę pomarańczy dodajemy do szpinaku. Szynkę kroimy w paseczki układamy na środku sałatki. Dodajemy migdały. Robimy sos. Z drugiej pomarańczy wyciskamy sok łączymy z dobrej jakości olejem rzepakowym , solimy i dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy . Sosem polewamy sałatkę. Doprawiamy pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 22.02.2014 19:36
pewnie bardzo smaczna
11.03.2013 09:16
pięknie i pysznie :)
Beata61 04.02.2013 11:32
rewelacyjna jak dla mnie :)
Ola1984 04.02.2013 10:18
Świetnie się prezentuje, lubię takie sałatki.
iwa643 04.02.2013 09:21
Lekka i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak